URGENT

Detenen un alemany de Lloret per administrar un portal web de propaganda neonazi

Compartiu aquesta història

Els Mossos d’Esquadra han detingut aquest dimecres una persona de nacionalitat alemanya a Lloret de Mar que, suposadament, formava part d’un grup que administrava un important portal web de continguts neonazis. L’operació s’ha fet conjuntament amb la justícia d’Alemanya, país on hi hauria cinc arrestats, segons ha detallat el conseller d’Interior de la Generalitta, Jordi Jané.

Captura del web neonazi.
Captura del web neonazi.

El detingut a Catalunya seria una persona “important” dins del grup ja que “controlava continguts” com a “presumpte administrador” d’aquest portal. Jané ha explicat que els Mossos d’Esquadra han decomissat “important material informàtic, com el disc dur, ordinadors i memòries USB”, que ara serà posat a disposició de la justícia alemanya. Feia dies que el cos investigava aquesta persona fins que aquest dimecres l’han detingut per prendre-li declaració i han registrat el seu habitatge de Lloret.

La Fiscalia Federal d’Alemanya ha informat  que el web difonia de manera “massiva i sistemàtica” proclames xenòfobes i racistes, salutacions i consignes nazis prohibides i, a més, negava l’Holocaust. La investigació també s’ha estès fins a Rússia, on  estava el servidor de la pàgina per evitar que se’ls pogués rastrejar amb facilitat. Abans l’havien tingut als Estats Units, segons ha dit Jané. Les autoritats russes, després de rebre la petició de Berlín, han desconnectat el servidor i el web ja no està operatiu.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics