URGENT

La remodelació d’un carrer de Malgrat opta a un premi d’arquitectura i urbanisme

Compartiu aquesta història

El projecte de remodelació del carrer del Segre, al costat del Centre Cívic del Castell, és candidat a un dels premis de la “13a Bienal Española de Arquitectura y Urbanismo”, que promou el Ministeri de Foment.

La via té un fort pendent, d’un 20%, i  es va decidir reformar a partir d’un taller participatiu. La intenció del projecte era difuminar i integrar els espais destinats per als vianants i als vehicles, donant prioritat a l’espai a les persones, creant una plataforma única i  incorporant arbres, bancs i pèrgoles.

En la baixada es van crear petites places i es va utilitzar la pintura vermella com a senyalització i també com a element diferenciador del carrer.

carrer Segre de Malgrat. Ajuntament Malgrat
carrer Segre de Malgrat. Ajuntament Malgrat

De fet la disposició dels elements decoratius i el mobiliari urbà alliberen la calçada de vehicles, i alhora ajuden a marcar els recorreguts,  i a crear espais de trobada i de descans a mig camí. La idea d’aquesta col·locació dels arbres en ziga zaga és obligar els conductors a reduir la velocitat.

Les obres del carrer del Segre es van enllestir al maig de 2014 i van costar uns 60 mil€.

En aquests moments, l’Ajuntament porta a terme, amb alguns retards, les obres de remodelació dels carrers Montnegre, Tordera i Montseny, que tindran la mateixa estètica, ja que formen part del mateix projecte, inclòs en el Projecte d’Intervenció Integral del barri de La Verneda i el Castell.

En breu, d’entre totes les candidatures presentades a la Bienal Española de Arquitectura y Urbanismo es farà pública la llista d’actuacions seleccionades.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics