La bonança climàtica frena l’arribada de la grip

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Els metges es mantenen expectants davant l’escassa incidència de la grip en aquest càlid hivern. Tot i que reiteren que el comportament d’aquest virus és imprevisible, no descarten que aquest any no es produeixi una epidèmia de grip. Feia 10 anys que no es produïa aquest fenomen.

Les anormalment altes temperatures dels últims dos mesos i l’absència de pluges són dos dels factors que expliquen el baix índex d’incidència de la grip. La setmana passada, els centres de vigilància de la van registrar  47 casos per cada 100.000 habitants sans, una expansió vírica considerada «baixa» pels epidemiòlegs ja que  la mateixa setmana de  l’any passat l’índex era de 220 malalts per cada 100.000 persones sanes,

Les xifres màximes d’infecció de grip l’any passat  van arribar als 458 individus per cada 100.000 sans la primera setmana de febrer, una situació que, en aquests moments, no es preveu que passi aquesta temporada.

La infermera del CAP de PLF, Begoña Lòpez, explica que el virus de la grip sempre arriba amb el fred, i que encara no té incidència a PLF. El que sí es nota, ara com ara, són els refredats per les inversions termiques.

-*

Això no significa que no es produeixin infeccions de la grip, sinó que simplement no arriba a ser una epidèmia. Les persones afectades per altres malalties cròniques  són les més vulnerables davant d’un possible contagi.

Lòpez espera que no arribi l’epidèmia de grip enguany. Tot i això creu que si finalment arriba, ho podria fer amb més virulència, pel que cal estar preparats.

-*

Les vacunacions contra la grip comencen a l’octubre i s’allarguen fins el desembre. Primer pels col.lectius considerats de risc i després per la població general que vol  vacunar-se.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics