URGENT

El PP de PLF vol declarar el nostre poble “Lliure de Mesquites”

Compartiu aquesta història

Segons explica el diari conservador Alerta Digital, el regidor del PP a PLF, Óscar Bermán, vol presentar una moció per declarar el nostre poble “lliure de mesquites”.

Així demanarà que no es pugui instal.lar cap centre de culte islàmic ja que els considera el principal focus de reclutament per a la transmissió dels preceptes radicals de l’islam.

Mesquita de Malgrat
Mesquita de Malgrat

Segons aquest diari, Bermán creu que alguns sectors radicals han  convertit l’Islam en “injustícia, intolerància, crueltat, contradiccions i fe cega”. El popular assegura que no es tracta d’odi als musulmans, sinó d’oposició a aquest islam totalitari que tracta com inferiors als “no musulmans, els cristians, les dones i els homosexuals”.

Bermán, que es declara a favor de la llibertat i dels drets humans, desitja (segons Alerta Digital) que la cultura autòctona es mantingui i continuï sent la principal  a Catalunya i a la resta d’Espanya i demana que no hi hagi mesquites ni a PLF ni a la resta d’Espanya.

El dirigent popular de PLF creu que mentre es repeteix el mantra que l’islam  és una religió de pau, ell ha llegit l’Alcorà, el llibre sagrat dels musulmans, i afirma que un versicle parla de lluitar contra els jueus i els cristians. A més, el regidor palafollencs, que és el Confrare Major de la Confraria de PLF, recorda les atrocitats comeses en nom de l’Islam a Europa.

Fa només uns mesos, abans de les últimes eleccions municipals, el mateix Bermán en declaracions a RP, no es mostrava tant contundent. Preguntat sobre la possibilitat que l’Ajuntament hagués de decidir sobre l’obertura d’una mesquita al poble, Bermán responia això.

Tot i aquest anunci, Bermán no ha indicat al diari ultraconservador quan voldrà presentar la moció al plenari municipal.

Es desconeix quanta població de PLF professa la religió musulamana, però segons l’Idescat, és un dels municipis amb un índex d’immigració més baix de la zona. Amb dades del 2014 hi ha menys d’un 5% de població immigrant a PLF i segons aquestes dades, menys d’un 1% provenen de l’Àfrica del nord i de l’Orient Mitjà, on es concentren els països islàmics.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics