URGENT

L’ajuntament desmenteix que l’aigua de PLF sigui la 2a més cara de Catalunya

Compartiu aquesta història

Ho deia un informe de l’Agència Catalana de l’Aigua, que havia estudiat el preu del servei en municipis més grans de 5 mil habitants.

Segons l’ACA els palafollencs pagàvem l’aigua a 3.31€ el m3, un preu només superat pels veïns de Piera, a la Catalunya Central.

En l’últim ple municipal, el regidor de serveis de PLF, Josep Rueda va discrepar de l’informe de l’ACA. Segons Rueda l’estudi es va fer amb uns preus que no són els que realment s’utilitzen al nostre municipi i que a més, l’ens de la Generalitat no aplica la mateixa fórmula a cada municipi.

Diu que dins el preu calculat a PLF hi suma el cost del clavegueram, mentre que en altres municipis això no passa. Aquesta suma fa que es dispari el preu de l’aigua del nostre municipi respecte a la resta. Si es treu aquest indicador, segons Rueda, el preu de l’aigua de PLF estaria a la meitat de la taula i no com a 2a aigua més cara de Catalunya,

El regidor explica que a més, l’ACA va utilitzar els preus del 2013 i no les que estan vigents. Per tot plegat Rueda abaixa el preu de l’aigua potable a PLF dels 3.31€ el m3, que indica l’ACA, als 2.53€ per m3.

El govern local es va avançar amb les seves explicacions a les preguntes previstes per l’oposició. Tots els grups, excepte el PP, preveien preguntar sobre el preu de l’aigua en el ple de divendres.

Sigui com sigui, i davant de la polseguera que va aixecar aquesta informació, l’Ajuntament de PLF i Sorea, l’empresa que gestiona el servei d’aigua potable de la nostra vila, s’han compromès a fer una auditoria per conèixer el cost real del servei, el que s’acaba pagant i com es repercuteix als consumidors.

Amb aquesta auditoria, també es podrà comparar el preu de l’aigua amb la resta de poblacions veïnes, que tenen empreses diferents.

 

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics