URGENT

Reunió d’alcaldes per valorar la situació dels hospitals de Calella i Blanes

Compartiu aquesta història

Fa unes setmanes el sindicat CCOO denunciava la situació de col·lapse de l’Hospital St. Jaume de Calella. La manca de llits d’hospitalització obligava als metges a mantenir els malalts a la zona d’urgències i a derivar-los a les urgències de l’Hospital de Blanes, que també, segons el sindicat, va patir cert col.lapse.

La Corporació de Salut del Maresme i la Selva, que gestiona els dos centres sanitaris, va emetre un comunicat en el que reconeixien un augment de pacients pel canvi de temperatures, però evitaven parlar de col·lapse.

La situació dels centres hospitalaris va ser un dels temes del ple municipal de Blanes del passat dijous. Preguntat per l’oposició, l’alcalde, Miquel Luiañez, va assegurar que en veure les queixes dels usuaris a les xarxes socials, es van posar en contacte amb la gerència de l’hospital per saber què estava passant. Diu Lupiañez que els responsables van reconèixer un col·lapse puntual a Calella i que afectava l´Hospital de Blanes, però que no era cap situació fora del que és habitual en una època de canvis de temperatura, en la qual augmenten els problemes pulmonars i els constipats.

Tot i aquestes explicacions, l’alcalde de Blanes va avançar que tenen previst celebrar una trobada amb els alcaldes de la Selva marítima i del Maresme, per valorar si «realment hi ha mancances en els serveis sanitaris de la nostra zona i saber quines són.

Lupiañez va assegurar que segons el que es detecti en aquesta reunió, es podria  demanar una reunió amb el nou conseller de Salut, Toni Comin.

De fet, la situació dels hospitals de Blanes i Calella arribarà al Parlament de Catalunya. La diputada  al Parlament per Catalunya Si que es Pot, Marta Ribas, ha presentat a la Mesa del Parlament una bateria de preguntes sobre aquest tema. La formació demana que no hi hagi més ‘retallades ni privatització de  la Sanitat, ja que asseguren que estan rere  el col.lapse en el servei d’urgències hospitalàries a l’Hospital de Calella  cosa que obliga a  tendre  als malalts en cadires o en llits als passadissos del centre.

Diari Girona /Ràdio Palafolls

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics