URGENT

S’oposen a la demolició del pont verd de Blanes

Compartiu aquesta història

Tant l’Ajuntament com les entitats veïnals consideren que no seria una bona idea treure aquesta infraestructura, que ajuda a travessar la carretera de Lloret, ja que l’alternativa que proposa el govern català creuen que no té prou garanties de seguretat en l’actualitat.

Davant d’això s’ha decidit fer front comú perquè la Generalitat faci un pas enrere i reconsideri el seu plantejament inicial de treure el pont verd. La intenció del govern era substituir-la per un pas de vianants a nivell de carretera regulat per semàfors.
De moment la Generalitat ha paralitzat l’estudi per desmuntar el pont i està buscant una partida econòmica suficient com per garantir el manteniment del pont verd durant un temps, almenys per un període mínim d’un parell d’anys.pont_carretera3

A la reunió entre Ajuntament i entitats veïnals es va recordar que actualment per aquesta carretera entre Blanes i Lloret hi circulen de mitjana 32 mil vehicles, pel que  la desaparició del pont verd afectaria a la seguretat dels vianants que haurien de travessar el vial. Recorden a més, que el pont també connecta amb una àrea comercial i centres educatius.

Fa 40 anys el pont es va fer arran de diferents atropellaments mortals en aquesta carretera, motiu pel qual els veïns temen que es desmantelli el pont i es pgui tornar a crear perill en aquest punt.

Ara com ara el pont està practicable, tot i que l’accés per les escales està tancat, pel seu deteriorament i només s’hi pot accedir per la rampa

Aquesta mesura és provisional fins que el govern català no decidia que fer amb la plataforma.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics