URGENT

PLF silencia les campanades a la nit per la queixa d’un veí

Compartiu aquesta història

Aquesta propera matinada ja no sonaran les campanes de l’església de PLF per donar els quarts i les hores.

Una única queixa ha estat suficient per que a partir d’avui mateix, el campanar de PLF es silenciï de 11 de la nit a 7 matí.

La queixa es va formalitzar a l’Ajuntament de PLF, que després de comprovar els decibels dels tocs, va recomanar a la parròquia que esmorteís el so o bé suprimís totalment el toc de campanes durant la nit.

Tenint en compte que només hi ha una campana i un únic martell, la solució ha estat suprimir les campanades durant la nit.

Campanar de Palafolls
Campanar de Palafolls

Avui mateix Mossèn Salvador ha fet efectiu la reprogramació de les campanes, que no sonaran entre les 11 i les 7 del matí.

El fet coincideix amb la demanda que ahir va fer el Síndic de Greuges, Rafael Ribó, que ha recomanat als ajuntaments de 14 localitats catalanes, entre ells el de PLF, que prenguin mesures per garantir el dret al descans de la població i evitin les molèsties derivades del toc de campanes nocturn, després d’haver investigat queixes de veïns afectats.

El requeriment encara no ha arribat a l’Ajuntament de PLF, però, la mesura ja ha estat pressa.

Actualment la Llei de protecció contra la contaminació acústica “no preveu com una excepció” el toc de campanes de les esglésies.

Segons l’oficina del Síndic només hi ha una queixa al nostre municipi, probablement la mateixa que la registrada al consistori i que ha motivat la decisió d’avui.

Segons ha pogut saber aquesta emissora la queixa correspondria a una persona que fa molts pocs mesos que viu al nostre municipi en un habitatge prop de l’església

La majoria dels veïns del carrer Major consultats per aquesta emissora s’han mostrats sorpresos i fins i tot indignats . L’Aleix és veí de la zona i no entén les queixes.

El Síndic també ha requerit la modulació o la supressió de les campanades de nit a municipis propers com Tordera o Arenys de Mar.

Fa només uns dies, les campanes de la Catedral de Girona deixaven de sonar, davant les pressions d’un hotel de la zona, que volia evitar les molèsties als seus hostes.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics