Inditex vol obrir la nova sitja de Bershka aquesta tardor

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

La multinacional gallega té sobre la taula un calendari molt ajustat per poder desenvolupar el nou magatzem a l’actual planta logística de PLF. Això fa que tots els tràmits burocràtics hagin d’anar molt ràpid. Fruit d’aquesta pressa, aquest matí s’ha fet un ple extraordinari a l’Ajuntament de PLF, per tal de provar provisionalment els canvis urbanístics necessaris per poder fer aquest nou magatzem, que ha de ser de 30m d’alçada.

Els veïns de Mas Reixach havien presentat al·legacions a l’aprovació del projecte. Denunciaven que s’incrementava l’edificabilitat, que faria un impacte visual i ambiental i que també tindria afectacions a la circulació.

Imatge del ple d'aquest matí
Imatge del ple d’aquest matí

Les al·legacions han estat desestimades i el projecte s’ha aprovat amb el vot a favor del PSC, d’ICV-EUiA  i C’s, el vot en contra d’ERC i l’abstenció del PP.

Els republicans expliquen que estan preocupats per les repercussions del projecte d’ampliació de Bershka  a PLF. Asseguren que té punts positius, però  en canvi creuen que  pot afectar a la mobilitat, a la creació de llocs de treballs precaris , que no ajudarà a reduir l’atur a PLF i que no han comptat amb la participació ciutadana. Francesc Alemany passa balanç de pros i contres.

Per tot plegat Esquerra ha votat en contra de l’aprovació, tot i que assegura que no estan en contra de la presència d’Inditex al poble.

El PP ha decidit abstenir-se. El seu portaveu, Óscar Bermán afirma que estan d’acord amb la implantació d’empreses al poble, però respectant les normes establertes. Assegura que la multinacional ha fet valer el seu poder per imposar les seves normes.

El govern ha assegurat, però, que tot s’ha fet seguint i respectant la normativa vigent, i recorda que l’última paraula la té la Generalitat.

Ciutadans assegura no haver trobat cap element en contra del projecte i per això hi ha donat suport. Creu que sense Inditex hi hauria menys llocs de treball i que l’impacte visual és relatiu. Assegura que l’ampliació és d’interès social per que ajuda a reduir el nombre d’aturats.

L’alcalde de PLF, Valentí Agustí ha explicat que a l’Ajuntament li interessa que el projecte d’Inditex funcioni al nostre poble perquè genera llocs de treball, ingressos, la instal·lació d’empreses satèl·lits i la creació de botigues outlet que donen feina a persones amb malaltia mental. Diu Agustí que la Generalitat també ho considera un tema primordial.

Agustí ha informat que Inditex està en obres per obrir 2 noves botigues outlet al nostre municipi a través de la Fundació del Molí

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics