URGENT

Caos a Rodalies aquest matí

Compartiu aquesta història

A primera hora del matí s’ha suspès la circulació de trens pel subsòl de BCN després de detectar-se una bossa de fum que s’havia escampat per la xarxa ferroviària subterrània de la ciutat.

Això ha fet que cap tren hagi pogut circular durant el matí per Barcelona. Això ha provocat un autèntic caos a la ciutat.

Els trens de la línia R1 i RG1 tenien origen i destí a l’estació de Badalona. Els usuaris que havien d’anar fins a BCN havien d’agafar altres transports com ara bus o metro, excepte la Línia 1, la vermella, que també estava tallada.

Això ha provocat molts problemes als usuaris i ha col·lapsat la ciutat.

A causa d’aquesta incidència els trens també han circulat amb retards de fins a 20m a la línia del Maresme, segons fonts de la pròpia companyia.

Els trens, però han pogut tornar a centrar els seus horaris, i per l’estació de Malgrat circulaven puntuals, tot i que el fet de no poder arribar a BCN ciutat amb el tren, ha dissuadit a molts usuaris i era evident la manca de viatgers a l’estació malgratenca.

Segons les primeres informacions el fum provindria d’un incendi en una estació en desús prop de Marina i de l’estació d’Arc de Triomf, on s’hi acumulen moltes deixalles.

La companyia RENFE ha fet circular trens buits dins els túnels per poder crear corrents que treguin el fum i poder restablir la circulació de trens habituals.

Òbviament aquesta incidència ha tingut repercussió a les carreteres en hora punta a BCN, que s’han col·lapsat més del que és habitual.

Segons la companyia, a quarts d’1 ja s’ha restablert el trànsit de combois pels túnels de BCN i es recupera la normalitat.

De fet Cap a les onze del matí, ja s’ha començat a recuperar parcialment la circulació de trens pel centre de Barcelona amb l’obertura de l’estació de Passeig de GràciaSants, i Arc de Triomf, tot i que amb pas lent.

L’avaria ha afectat, en total, més de 72.000 passatgers de Rodalies i trens regionals i s’han vist afectats 210 trens que havien de circular pel centre de Barcelona, segons Renfe.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics