23 empreses es presenten per fer les obres d’urbanització de Ciutat Jardí

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Aquest dilluns va acabar el termini de presentació de propostes de les empreses que volen fer les obres de condicionament de la urbanització de Ciutat Jardí.

El consistori ha reconegut que hi havia cert temor per la manca de propostes, però que en els últims dies es van presentar 9 empreses i que el mateix dia que es tancava el termini, 14 empreses van acabar entrant a temps, la seva proposta.

Els treballs a fer a tota la urbanització són bàsicament reasfaltat de tots els carrers, més de 20km en total, construcció i rehabilitació de voreres així com altres aspectes i millores. Tot plegat té un pressupost inicial previst de 2.8 milions d’€.

Uns diners que són aportats pels propis veïns de la urbanització que han hagut de pagar, segons l’Ajuntament, fins a 4000€ per parcel·la.

El projecte arriba amb molt retard ja que primer es va haver de fer una reparcel·lació tota la urbanització per saber exactament qui és el propietari de cada parcel·la i quines mides exactes són. Així es pot repercutir el cost de les obres de forma equitativa.

Ara el consistori haurà d’estudiar les propostes presentades per les empreses, algunes d’elles d’abast estatal com ara Ferrovial.

Caldrà veure les garanties que presenten i quines possibles baixes econòmiques faran al projecte. El factor econòmic és determinant a l’hora de triar l’empresa que acabarà fent les obres a Ciutat Jardí.

Els veïns de Ciutat Jardí han de pagar les obres perquè la urbanització no ha estat recepcionada, és a dir no és encara considerada sòl urbà, i el manteniment va a càrrec dels propietaris fins que  la zona compti amb tots els serveis regularitzats i en perfecte estat. En aquest sentit el govern s’ha compromès a recepcionar la urbanització un cop tinguin els serveis i l’estat general de la urbanització al dia.

Els veïns, però, recelen de les intencions del consistori i reclamen garanties de ser recepcionats un cop acabats els treballs. Serà llavors quan l’Ajuntament s’haurà de fer càrrec del manteniment de la zona, com a la resta del municipi.

 

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics