URGENT

Donen una segona oportunitat al servei de bus interurbà i escolar de PLF

Compartiu aquesta història

Al mes de setembre, l’Ajuntament posava en marxa la línia de bus L5 amb la intenció de connectar diferents nuclis del nostre poble amb el centre de PLF, coincidint amb els principals horaris escolars.

Es volia facilitar l’accés al centre de PLF als estudiants, però també a tota la població en general, ja que la L5 també connecta i permet fer transbord amb altres línies de bus que connecten amb municipis veïns com Blanes o Malgrat.

El servei es posava en marxa com a prova pilot i passats 4 mesos es faria una valoració de la seva possible continuïtat.

El bus de la L5, operat per Transports Pujol.
El bus de la L5, operat per Transports Pujol.

A principis de gener, l’Ajuntament va anunciar que el servei es suprimiria per manca de viatgers.

Segons les  dades facilitades pel propi consistori, el bus costa uns 60 mil€ anuals, i en els dos primers mesos de funcionament, la mitjana de passatgers va ser de 175 persones al mes.

Ara, però, el consistori ha decidit donar-li una segona oportunitat a la línia de bus i ha decidit allargar el servei fins a finals de curs.

Segons l’alcalde, Valentí Agustí, la intenció és revisar les causes de la manca de passatgers i mirar de revitalitzar la L5 amb una campanya  de sensibilització i de visualitzaciódel servei.

Dins aquesta campanya per “Salvar la nova L5” es vol fer més publicitat dels horaris i del recorregut, fer algunes millores en el servei, per fer més útil, pràctica i coneguda la L5. Una de les idees del consistori és fer-la gratuïta durant algunes setmanes.

D’aquesta manera, el govern atén les demandes dels grups de l’oposició i d’alguns veïns que denunciaven manca d’informació de la L5 i que millorant alguns aspectes es podria obtenir millors resultats.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics