URGENT

Lloret ha superat el milió de visitants l’any passat

Compartiu aquesta història

Segons les dades publicades per l’Institut Nacional d’Estadística (INE), Lloret va rebre un total de 1.120.000 viatgers durant el 2015. Aquesta dada representa un augment del 5,85 % respecte a l’any anterior. Les dades, però, també revelen que el 2015 es va tancar amb un total de 5.115.000 pernoctacions, prop d’un 2% menys que l’any anterior.

Aquesta variació s’atribueix al descens de l’estada mitjana. Els visitants a la ciutat han passat dels 4 dies i mig de mitjana als 4.2 d’estada l’any passat.

L’ocupació mitjana es va situar en el 61,1 %, un 1.5%  menys que el 2014.
Pel que fa a nacionalitats, el mercat estranger  és el majoritari. 1 de cada tres visitants a Lloret prové de la resta de l’Estat. A  l’igual que el 2014, els dos mercats emissors més importants van ser l’espanyol i el francès, amb un 35 % i un 22 %, respectivament, seguits del Regne Unit i Alemanya. Pel que fa al mercat català, representa ja un 27,2 % sobre el total de viatgers, cosa que situa el públic de proximitat com a principal mercat emissor de Lloret.

El consistori valora molt positivament aquest fet. Asseguren que el fet que cada vegada hi hagi més viatgers de proximitat ajuda en la desestacionalització de la temporada turística a la ciutat, ja que és un públic que, en proporció, acostuma a visitar el municipi durant la temporada mitjana i baixa.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics