URGENT

L’Associació de Barraques de Malgrat deixa d’organitzar-les per desavinences amb l’Ajuntament

Compartiu aquesta història

A través d’un comunicat l’Associació de Barraques de Malgrat, ha anunciat que aquest any ja no serà l’encarregada d’organitzar les nits de concerts de la Festa Major d’Estiu.

cartell de les barraques de l'estiu passat
cartell de les barraques de l’estiu passat

Els motius són les desavinences amb el nou govern de Malgrat, amb qui ja havien tingut converses per poder canviar alguns aspectes de les barraques malgratenques.

L’entitat assegura que estaven oberts a rebaixar el pressupost de l’acte, a eliminar l’escenari cobert que es lloga durant les 3 nits  o a encetar un procés participatiu per decidir quins grups participen dels concerts.

Uns canvis que no serien suficients pel govern de Malgrat que  vol també un canvi de format.

Aquest estira i arronsa és el que ha provocat el trencament entre l’Associació de Barraques i l’Ajuntament de Malgrat, i el comunicat de desistiment de l’entitat per organitzar l’activitat enguany. Ho explica Jordi Pla, responsable de l’entitat.

Segons Pla, l’Ajuntament volia canviar el sistema amb el que es tria els grups participants a les Barraques amb més participació. El responsable d’ABM assegura que ja hi ha participàció a l’hora de triar el cartell.

L’ABM defensa l’actual format de les barraques, que ha aconseguit consolidar-se any rere any i fins i tot, expliquen, s’ha convertit en referent en altres municipis propers.

L’entitat ha pres aquesta decisió justament ara, per tal que l’Ajuntament tingui el temps suficient per poder organitzar les barraques per a la festa de St Roc.

En els últims anys les barraques de Malgrat han consolidat el format i ha aconseguit un notable èxit de públic en la seva oferta de concerts i, recentment, amb la incorporació de la coneguda com a Summer Moguda.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics