URGENT

Malgrat permet condonar part de la sanció als menors enganxats consumint drogues si fan un curs

Compartiu aquesta història

El consistori va aprovar fa uns dies un protocol d’actuació per desplegar la prestació substitutòria en cas de sancions per a joves enxampats consumint substàncies estupefaents a la via pública.

Amb la nova llei de seguretat ciutadana, coneguda com a llei mordassa, els Ajuntaments poden iniciar accions com  la que s’ha aprovat a Malgrat.

Qualsevol jove enxampat consumint drogues al municipi, podrà compensar fins a 2/3 parts de la sanció econòmica a través d’un curs de formació sobre drogues. Un curs que es farà a l’Hospital de Calella, amb professionals sanitaris.

Ho explica a aquesta emissora el Cap de la Policia de Malgrat, Joaquim Martínez.

Aquesta mesura només es contempla pels qui incompleixin la llei de seguretat ciutadana. En canvi, el consistori està estudiant ara com pot aplicar mesures similars pels menors que siguin enxampats consumint alcohol a la via pública. En aquest cas, es sanciona per incompliment de l’ordenança municipal de civisme, i s’està treballant per poder compensar les penes amb formació.

El protocol per substituir sanció econòmica per consum de drogues per formació, es va aprovar fa només uns dies i el cap de la Policia de Malgrat assegura que ja hi ha joves interessats en acollir-s’hi.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics