URGENT

L’Ajuntament de Malgrat assumirà l’organització de les Barraques

Compartiu aquesta història

A finals de la setmana passada l’Associació de Barraques de Malgrat anunciava que ja no organitzaria aquesta activitat arran de les desavinences amb el consistori. El nou govern volia canvis en el format dels concerts, mentre que l’associació que organitzava l’acte des de feia 8 anys, acceptava alguns canvis, però no un canvi de format general.

Després de les crítiques, l’Ajuntament s’ha defensat. Assegura que les barraques s’emportava la meitat del pressupost de la festa major d’estiu. Xifren el cost de les barraques en uns 70 mil€.

De fet una de les mesures que proposava el consistori és rebaixar aquesta xifra fins la meitat. Diuen que en d’altres municipis similars com Calella o Pineda, la despesa està entorn als 35 mil€

El consistori ha volgut posar sobre la taula alguna de les despeses de l’activitat. Asseguren que el lloguer de l’escenari cobert dels concerts costava 12.000 euros i expliquen que el cartell musical de les barraques el triava directament l’Associació de Barraques, excepte la Summer Moguda, que l’Ajuntament explica que va haver d’imposar a l’organització.

Davant d’això el consistori va demanar una rebaixa del pressupost de l’activitat, però també que s’optés  per un sistema més participatiu per triar els grups que configuren el cartell de Barraques.

Segons l’Ajuntament l’entitat va decidir no continuar organitzant les barraques amb les noves condicions proposades.

Sigui com sigui el regidor de cultura de cultura de Malgrat, Albert Cuní, ha assegurat que “les barraques es continuaran fent i comptaran amb més participació de les entitats”.

Diu que la base i l’estructura de l’activitat seran les mateixes, amb 3 dies de música, un d’ells la Summer Moguda.

Cuní ha remarcat, però que el consistori invertirà menys diners i posarà més mà d’obra i capacitat d’enginy a l’hora de gestionar aquest esdeveniment.
El regidor de Cultura, però, no tanca la porta a l’Associació de Barraques per poder tornar a col·laborar en l’organització de l’activitat.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics