Detinguda per treure diners amb documents robats

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Els mossos van detenir, a finals de gener, una dona de 38 anys, nacionalitat espanyola i veïna de Vilanova i la Geltrú com a presumpte autora d’una 80a de fets delictius. En concret, 36 delictes d’estafa, 40 delictes d’ús de documents autèntics sense estar-ne legitimada, dos delictes de falsificació documental i un altre d’usurpació de l’estat civil.

La investigació va començar el mes d’octubre de l’any passat quan els agents van rebre diverses denúncies de persones que els havien fet reintegraments fraudulents en les seves comptes corrents. En tots els casos es donava la circumstància que la víctima prèviament havia perdut la seva documentació personal o bé li havia estat sostreta.

Aquests fets, que s’estaven produint en diferents municipis, com és el cas de PLF i sempre amb un mateix patró. En primer lloc l’estafadora comprava als lladres la documentació de la víctima (com ara el permís de conduir, el DNI o targetes de crèdit).

Amb la documentació a les seves mans, la dona es passejava per les oficines bancàries des d’on la víctima operava i retirava petites quantitats de diners cada vegada. D’aquesta manera, en un sol matí, l’estafadora podia aconseguir grans quantitats de diners en efectiu.

La investigació va portar a detectar casos a PLF, però també a Blanes, Lloret de Mar, Tossa de Mar, i a una 12a de municipis catalans més.

Gràcies a les imatges de les càmeres de seguretat de diverses entitats bancàries afectades els investigadors van aconseguir identificar l’autora. La investigació ha permès relacionar-la amb fins a 79 fets delictius i 70.000 euros d’estafa.

En el registre a casa de la detinguda es va trobar tota classe de documentació relacionada amb les estafes. Després de declarar la dona ha quedat en llibertat amb càrrecs.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics