URGENT

PLF prohibirà i sancionarà la presència de gossos en els parcs i espais verds

Compartiu aquesta història

En els últims mesos el nombre de queixes entorn a la presència d’excrements d’animals de companyia a l’espai públic s’ha incrementat.

És habitual trobar excrements no només a la calçada, sinó també en les voreres, zones esportives, espais verds o parcs infantils.

El consistori lamenta l’incivisme dels propietaris dels animals, majoritàriament gossos, ja sigui perquè no recullen les deposicions dels seus animals mentre els treuen a passejar, o bé perquè els animals van sols per la via pública sense l’atenció dels seus propietaris.

Davant d’això l’Ajuntament ha anunciat que prohibirà en breu l’entrada de qualsevol animal en els parcs de PLF. La mesura vol evitar que els animals passegin per parcs i zones verdes on després hi juguen els infants. Així s’evitarà que les possibles deposicions dels animals quedin sense recollir.

La mesura s’anunciarà en els nous cartells que s’instal.laran en els espais públics on també s’anunciarà el cost d’una possible sanció per incompliment.

Segons el regidor de governació, Rafel Cubarsí, es tracta d’una qüestió d’educació.

L’actual normativa vigent a PLF per la tinença d’animals domèstics, assenyala com a falta lleu el fet de no recollir les deposicions dels animals a la via pública. A aquesta acció li correspon una sanció que, segons la gravetat, pot oscil·lar entre els 100 i els 400 € de multa.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics