URGENT

La figura de Mn Felix Paradeda centra la propera matinal d’història de Malgrat

Compartiu aquesta història

Aquest estiu farà 80 anys de l’assassinat de qui fou rector de les parròquies de Palamós i de Malgrat de Mar, just a l’inici de la Guerra Civil Espanyola.

L’any passat, també es commemorava el centenari de la publicació d’una de les obres més rellevants de Mossèn Fèlix Paradeda. Es tracta de l’obra de “Malgrat i Sos contorns”, en la que el rector parla de la història del poble veí, però també en fa una radiografia general, juntament amb els pobles veïns a principis del segle passat.

Paradeda a l'església de St Genís de PLF. foto: Fons Paradeda Arxiu Malgrat
Paradeda a l’església de St Genís de PLF. foto: Fons Paradeda Arxiu Malgrat

Aprofitant aquestes efemèrides, l’Arxiu Municipal de Malgrat ha programat diferents activitats per reivindicar la figura de Paradeda.

Aquest diumenge hi ha  una Matinal d’Història que porta per títol “Entre Palamós i Malgrat: escoltant Paradeda”. La conferència vol resseguir les passes del rector en aquestes dues poblacions

Així dos investigadors, el malgratenc Joan Piña i l’empordanès Gabriel Martín, parlaran de la seva vida i la seva activitat a Palamós, on va ser rector de 1894 a 1911, i de Malgrat, on va néixer, on va retornar l’any 1911 i a on va morir amb l’esclat anticlerical de l’inici de la guerra.

Ja al mes de març es farà una passejada per resseguir el Malgrat de mossèn Felix Paradeda amb investigadors locals.

Abans de l’estiu encara es farà una exposició del llegat del rector i una nova passejada, ara però, al Palamós de Paradeda.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics