Preocupació per la proliferació de les erugues de la processionària  

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Aquestes erugues són aquest any molt més presents als boscos de pins que no pas altres temporades. Les temperatures càlides de la tardor i de començaments d’hivern han facilitat l’extensió de la plaga.

Un arbre afectat de processionària.
Un arbre afectat de processionària.

El tècnic de medi ambient de PLF, Oriol Bassa, explica que les erugues es refugien a les bosses blanques i que després baixen pel tronc fins al terra. Les erugues es mengen les fulles verdes dels pins i els afebleixen. Però, a més, causen al·lèrgies i urticàries en les persones, tant per contacte directe com per l’aire.

Aquests animals afecten sobretot als pins blancs i pinyoners, i per controlar la plaga es recomana, a nivell particular, eliminar les bosses blanques on s’amaguen aquests animals. La forma més ràpida és cremar les bosses de bon matí, quan fa més fred, o també afavorir la presència de Mallerengues, uns ocells que es mengen aquestes erugues.

També es pot utilitzar insecticides, tot i que a més de matar les erugues, mates també  tots els insectes que en viuen, amb la qual cosa, l’any següent es torna a tenir el problema més agreujat.

Molts municipis aposten enguany per trampes als trocs dels pins per capturar les erugues quan baixen.[row][three_fourths]

La Generalitat aposta també per la gestió forestal; però, davant de la gravetat de la plaga d’aquest any, també han fumigat unes 7.000 hectàrees, tot i que calculen que la plaga ocupa una extensió de 100.000 hectàrees.[/three_fourths][one_fourth]Mesures contra la Processionària[/one_fourth][/row]

La baixada de les temperatures d’aquests dies pot ajudar a minimitzar l’impacte de la processionària.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics