URGENT

Preocupació per la situació de la sanitat a la nostra zona

Compartiu aquesta història

Els alcaldes de Pineda, Malgrat, Blanes i Palafolls han signat aquesta setmana una carta conjunta adreçada al nou conseller de Salut, Antoni Comín, en què li reclamen millores en els diferents equipaments sanitaris de referència a la nostra zona, l’hospital Sant Jaume de Calella i el Comarcal de Blanes, però també els diferents centres d’atenció primària de cada municipi.

En aquest sentit, l’alcalde de PLF, Valentí Agustí explica que la situació sanitària al nostre municipi ha anat perdent qualitat, no pel servei dels seus professionals, sinó per culpa de les retallades.

Agustí era, fins fa justament un any, un dels metges de capçalera del CAP de salut de PLF i va ser durant més de 35 anys el principal doctor del nostre municipi.

Durant la trobada d’alcaldes, celebrada a instàncies del batlle de Pineda, Xavier Amor, es va decidir demanar una cita urgent amb el nou conseller.

Els alcaldes coincideixen en apuntar a una desigualtat de recursos sanitaris a la nostra zona respecte a d’altres del país amb un pes poblacional semblant.

Agustí diu que a la nostra zona hi ha un nombre d’habitants significatiu, que es multiplica a l’estiu i que hauria de disposar de més atenció.

Les queixes dels batlles es suma a la ja expressada fa unes setmanes pel sindicat CCOO, que ha denunciat el col.lapse  dels serveis d’urgències dels dos centres hospitalaris.

Malgrat que es tracta inicialment d’una primera acció conjunta per fer força davant la conselleria de Salut, els quatre municipis ja han començat a debatre les peticions concretes que volen adreçar al nou conseller.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics