C’s demana que el català no sigui la llengua preferent a l’Ajuntament de Blanes

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

La formació, amb dos regidors al consistori blanenc, va presentar una moció sobre la  transfòbia i l’assetjament escolar. Els serveis jurídics del consistori, però, van demanar a la formació que la presentés en català, ja que el consistori té el català com a idioma preferent.

Davant d’això, la formació presenta avui una altra moció per tal d’anular determinats articles del Reglament d’Usos Lingüístics de l’Ajuntament, ja que consideren que obstaculitza l’ús del castellà al considerar el català com a llengua preferent d’ús a l’administració local.

Expliquen que cal respectar la legislació vigent que estableix la igualtat jurídica entre els dos idiomes cooficials a Catalunya.

Recorden que el castellà és la llengua de tots els espanyols i que hi ha l’obligació de saber-lo i el dret a utilitzar-lo.

La formació recorda que la Diputació de Lleida, la Diputació de Girona o l’Ajuntament de Barcelona tenien reglaments d’ús de la llengua catalana basats  en la llei de política lingüística del 98,  i que algunes sentencies judicials han tombat l’ús preferent del català en aquestes administracions.

Es dóna el cas que Ciutadans ha hagut de traduir aquesta moció, que estava presentada en castellà, perquè encara està en vigor la preferència del català al consistori blanenc.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics