URGENT

L’oposició de Malgrat s’uneix contra el nou reglament dels plens municipals

Compartiu aquesta història

El nou equip de govern, PSC i Junts X Malgrat, van aprovar en solitari en l’últim ple municipal el reglament orgànic municipal, que regula el funcionament i l’estructura dels plens.

Ja durant el debat del ple les tres principals formacions a l’oposició, ERC, CiU i la CUP, ja van expressar el seu descontentament amb el nou reglament i van anunciar que intentarien aturar la seva aplicació.

El nou ROM limita el temps d’intervenció que disposarà cada grup municipal en els plens per exposar els seus arguments o per fer les rèpliques. També es posa un topall màxim de 2 mocions per partit polític a presentar a cada ple municipal. A més exigeix que el motiu de les mocions han d’estar relacionats amb el municipi i els seus interessos, tot i que l’alcalde de Malgrat, el socialista Joan Mercader, va anunciar en l’últim ple que si hi ha consens es podrà presentar altres mocions de caire general.

L’oposició critica la manca de participació en la redacció del nou ROM. De fet Ramir Roger, portaveu d’Esquerra a Malgrat explica que no s’ha comptat amb ells per fer el nou reglament i que a més s’ha fet molt ràpidament.

El nou reglament de funcionament de les sessions plenàries a Malgrat també limita el nombre de preguntes per partit a fer al punt de precs i preguntes. Roger parla de limitació de la funció fiscalitzadora de l’oposició.

L’oposició, impugnarà aquest nou reglament ja que hi veu defecte de forma, però també perquè l’entén autoritari, mancat de participació i per coartar la llibertat d’expressió. De fet ja tenen concretada una reunió el proper dia 8 per consensuar els passos a fer.

Justament avui hi ha ple a l’Ajuntament. Hi ha 6 punts a l’ordre del dia. Més enllà dels punts habituals en un ple, els únics punts de contingut són  la supressió del registre municipal d’unions civils i una moció d’ERC sobre el suport a les petites i mitjanes empreses. Fora de l’ordre del dia, la CUP presenta dues mocions d’urgència. Una sobre el subministrament d’aigua, arran de la polèmica sobre el tall d’aigua a pisos ocupats i una segona sobre educació. El ple d’avui acabarà amb el punt de precs i preguntes.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics