L’alcalde demana a Bermán que respecti la democràcia i no porti els legionaris

Bermán, amb caçadora verda, amb els legionaris l'any 2014
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

D’aquí a una setmana, Divendres Sant, es farà a St Lluís una nova processó pels carrers del barri. Més enllà de les habituals imatges religioses, també es preveu que hi participen els exlegionaris acompanyats pel seu Crist de la Bona Mort.

L’Ajuntament de PLF va aprovar fa unes setmanes, amb l’únic vot en contra del regidor del PP,Óscar Bermán, una moció per prohibir la desfilada dels exmilitars a PLF. Davant d’aquest prohibició, els legionaris i la Confraria del nostre poble, que presideix el mateix Bermán, van demanar a la Generalitat el dret de manifestar-se i vestir així la processó de Divendres Sant de manifestació.

Fonts properes a la Generalitat expliquen a aquesta emissora que el govern català encara no ha resolt la petició de manifestació, però té temps de fer-ho fins al mateix divendres.

Davant de tot plegat, l’alcalde de PLF, Valentí Agustí, demana a Bermán que torni a la centralitat i respecti la decisió democràtica de la gran majoria de l’Ajuntament de PLF, que ha prohibit  la desfilada dels exmilitars.

no-ens
Pancarta de les Jerc

Considera que el popular es creu per sobre de tothom  amb actituds pre-democràtiques.

De fet, la moció aprovada per l’Ajuntament també ha rebut el suport explícit del Bisbat de Girona, que la subscriu i per això no obrirà la capella del barri per fer la vetlla dels legionaris. El bisbat ha explicat a aquesta emissora, que la processó la fa una entitat laica i demana no barrajar-hi la institució.

[row][one_third]El Bisbat de Girona subscriu la moció aprovada per l’Ajuntament fa unes setmanes[/one_third][two_thirds][/two_thirds][/row]

Agustí creu que, arran de la negativa de l’Ajuntament,  Bermán s’ha destapat iniciant l’escalada de declaracions que s’han fet famoses aquesta setmana amb les consideracions sobre l’alcaldessa de BCN. Agustí qualifica les declaracions del popular de “fatxes”. De fet Agustí aplaudeix el missatge de la pancarta penjada per les JERC, fa unes setmanes, on es demanava a Bermán que no avergonyeixi el nostre poble.

Ahir el PP va confirmar l’obertura de l’expedient informatiu a Bermán per assegurar que Colau hauria d’estar netejant terres i no d’alcaldessa.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics