URGENT

Manos Limpias denuncia 10 regidors de Palafolls per prohibir la desfilada dels legionaris

Compartiu aquesta història

El sindicat Manos Limpias ha denunciat als 10 regidors que en el ple del passat gener van aprovar una moció per prohibir la presència dels legionaris en la processó de St Lluís.

El sindicat creu que l’acord aprovat pel PSC, ICV-EUiA i ERC  és il.legal, incostitucional i és un delicte, ja que assegura que vulnera l’article 510 del codi penal. Manos Limpias creu que l’acord de ple  incentiva l’odi cap a la Hermandad de Antiguos Legionarios de Barcelona, ja que la moció incorpora la frase: mostrar la “Repulsa”.

De fet Manos Limpias ha denunciat a tots els regidors que van aprovar la moció a PLF, però també a tots els regidors que van fer el mateix a l’Ajuntament de l’Hospitalet, on els legionaris preveuen desfilar un dia abans que a PLF.

El sindicat va presentar la denúncia la passada setmana als Jutjats d’Arenys de Mar i de l’Hospitalet, respectivament.

Han quedat fora de la denúncia el regidor de C’S, Martí Victòria, que es va abstenir a la votació de la moció, i el del PP, Óscar Bermán, qui a més, presideix l’entitat que munta la processó dels legionaris.

L’alcalde de PLF, Valentí Agustí, recorda que la moció no incita a l’odi, només mostra la voluntat que els legionaris no desfilin amb uniformes i armes simulades. De fet recorda que se’ls va proposar que vinguessin de civils. L’alcalde assegura que es volia evitar crear mal ambient al municipi.

Juan Andrés Osorio, d’Iniciativa, explica que la moció no és cap atac a ningú i recorda que l’únic que volia era evitar la barreja entre exercit i religió. De fet recorda que el Bisbat de Girona ha mostrat el suport a la moció aprovada.

Per la seva banda, Francesc Alemany, d’Esquerra, explica que Manos Limpies és un sindicat “ultra” que es qualifica a si mateix amb aquesta denúncia. Explica que propostes com la desfilada dels legionaris són el que complica la convivència de PLF.

Davant la negativa de l’Ajuntament de PLF, els legionaris han demanat permís a la Generalitat per poder ser aquest divendres a St Lluís. Per fer-ho han vestit la desfilada de manifestació en favor de la llibertat religiosa. De fet, el govern català aquest dilluns encara no havia resolt la petició dels legionaris per ser a PLF.

 

denunicias

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics