La Confraria manté que té dret a manifestar-se demà a St Lluís

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

L’entitat no modifica les seves intencions de processionar demà en format de manifestació. El confrare Major, Óscar Bermán, ha assegurat a aquesta emissora que l’entitat té el dret constitucional a expressar-se lliurament i de manifestar-se aquest divendres als carrers de St Lluís, tal i com tenen previst. De fet Bermán creu que la resolució de la Generalitat coneguda ahir, no és prou clara. Assegura haver demanat un aclariment al Departament d’Interior, però que, mentrestant, manté la manifestació per les llibertats religioses per demà a la tarda.

Recorda que l’alcalde de Palafolls, Valentí Agustí, ha fet gala del seu ateisme i demana respecte per als creients del nostre municipi per a que es puguin manifestar demà en aquesta manifestació-processó.

El responsable de la confraria, que diu desconèixer l’existència d’un decret municipal prohibint els legionaris,  explica que l’entitat és lliure de convidar a la “Hermandad de Antiguos Legionarios de Barcelona” a processionar amb el seu Crist de la Bona Mort. De fet  recorda a l’Ajuntament que aquesta figura ja surt en processó amb total normalitat en d’altres punts de la geografia espanyola, i que la polèmica a PLF radica en la voluntat de l’alcalde de donar suport als independentistes.

De fet, Bermán critica que Agustí no prestés tanta bel·ligerància contra la Marxa de Torxes organitzada per una entitat afí a ERC cada setembre.

Bermán destaca que avui dijous la confraria de PLF acompanyarà a la de Malgrat en la seva processó pels carrers del poble veí amb normalitat.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics