URGENT

L’Ajuntament desautoritza per decret la presència dels legionaris a Palafolls

Compartiu aquesta història

Nou episodi en la polèmica “processó-manifestació” amb els exmilitars a PLF. Fins ara la negativa del consistori radicava en una moció aprovada per tots els regidors de l’Ajuntament excepte el PP, que va votar-hi en contra i de C’s que es va abstenir.

Per tal que la desautorització sigui vinculant, l’alcalde de Palafolls, Valentí Agustí,  signarà aquest matí el decret en el que queda clara la postura oficial de l’Ajuntament, expressada en la moció aprovada a finals de gener.

Aquesta mesura arriba després que el Departament d’Interior no emparés la presència dels legionaris a PLF sota el dret de manifestació, a l’entendre que es tracta d’un acte religiós i que per tant, és el consistori qui ha de donar permís.

Agustí asseguira que la presència dels controvertits militars queda “impossibilitada” al no ser reconegut el dret de manifestació per la Generalitat, el desig exprés de la majoria del ple municipal i per la manca de suports de la mateixa església, que no obrirà la capella del barri per aquest acte.

Agustí explica que ha signat el decret per autoritzar una processó sense els legionaris per seguretat i per garantir la lliure expressió religiosa de l’activitat.

Així doncs, el decret vol deixar clar que el consistori sí permet la sortida en processó de la Confraria de Palafolls amb les seves imatges de St. Lluís i Sta. Maria així com la Verge del Calvari, cedida per la confraria de Malgrat. Només desautoritza la presència de “grups paramilitars”, en clara referència als exmilitars.

De fet, l’Ajuntament de Palafolls ha tornat a col·locar els senyals de trànsit prohibint estacionar en el recorregut previst de la processó, per si finalment es fa seguint el decret municipal.

Mentrestant, la confraria no ha mogut ni una coma de les seves intencions. Avui mateix el Confrare Major de Palafolls, Óscar Bermán, assegura que no té cap desautorització expressa a la manifestació-processó prevista per demà i que per tant, tot es manté tal i com estava previst.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics