Blanes celebra l’Aplec del Vilar amb el Bisbe de Girona

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

És una tradició que es remunta al segle XVII i que aquest any ha comptat amb la presència del bisbe de Girona, Francesc Pardo que, per primera vegada, va presidir la celebració de l’Any Sant de la Misericòrdia, un temps especial de gràcia i de perdó que l’església universal viurà fins al 20 de novembre. Atès que en l’Any Sant de la Misericòrdia la indulgència adquireix una rellevància particular, el bisbe va designar el desembre passat un total de 13 temples de la Diòcesi de Girona on es podrà rebre aquesta indulgència plenària, entre els quals hi havia el Santuari del Vilar de Blanes.

Durant la cerimònia, el bisbe va protagonitzar el ritual d’obertura de les portes del Santuari amb aigua beneïda, permetent-se tot seguit l’accés de tothom a l’interior. Llavors el bisbe Pardo va presidir l’ofici solemne que va comptar amb la participació de representants de l’Ajuntament, amb l’alcalde al capdavant, membres de l’Obreria del Vilar i d’alguns dels cossos de seguretat i emergència que operen a Blanes.

L’Any Jubilar es va iniciar mundialment a finals del 2015 amb la cerimònia d’obertura de la Porta Santa a la Basílica de Sant Pere del Vaticà, que va anar a càrrec del papa Francesc.

La festivitat del Vilar, que és jornada festiva a Blanes, es celebra sempre l’endemà del dilluns de pasqua, pel que la setmana santa sempre s’allarga un dia pels blanencs.

 

Diari Girona

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics