Els legionaris desfilen a Palafolls, tot i la prohibició de l’Ajuntament

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Finalment la confraria de Sta. Maria i St. Lluís de Palafolls va desafiar la prohibició de l’Ajuntament i va  acabar processionant pels carrers de St Lluís amb la presència dels exlegionaris.

un moment de la processó amb els legionaris al fons
un moment de la processó amb els legionaris al fons

Centenars de persones, moltes d’elles vingudes de diferents punts de Catalunya, van acompanyar l’entitat local en la seva processó encapçalada per una pancarta amb el lema “libres para mostrar nuestra fe”, ja que la processó es va vestir de manifestació en favor de la llibertat religiosa davant dels vetos del consistori.

La pancarta la duien entre d’altres, la regidora del PP de Malgrat Ana Vega, així com altres dirigents populars de la zona i responsables d’organitzacions com ara l’entitat Espanya i Catalans, Eduardo Garcia.

Rere seu els confrares de Palafolls portaven la imatge de la Verge Maria dels Dolors. Aquesta no era la imatge que s’havia anunciat en un primer moment, ja que el propietari de la Verge del Calvari es va negar a fer-la participar en una processó amb els exlegionaris.

Precisament els exmilitars van ser una de les principals atraccions del Divendres Sant a PLF. Un centenar d’exlegionaris van participar a la processó, entre la banda de música, una formació militar i els portadors del Crist de la Bona Mort. Durant tot el recorregut van anar cantant l’himne de la legió, corejats pel nombrós públic assistent a l’acte, que demanaven visques a Espanya, a la Legió i a les costums.

El confrare major de PLF, Óscar Bermán, es mostrava satisfet per l’èxit de la processo, que va durar prop de 4 hores, i assegurava que era un dels dies més feliços de la seva vida.

Sobre la possible sanció de l’Ajuntament per fer l’activitat sense autorització, Bermán  recorda a l’alcalde que  l’únic que han fet és reivindicar poder fer una processó.

En el traçat de la processó es van fer diferents aturades per tal que es poguessin cantar i pregar tant al Crist de la Bona Mort com a la Verge

Al matí, el barri despertava amb desenes de pintades contra la presència dels militars a St Lluís. Moltes de les pintades van ser tapades abans de l’inici de la processó.

Els Mossos d’Esquadra vigilaven de prop la manifestació i van evitar que un reduït nombre de joves antifeixistes s’acostessin a veure la processó dels legionaris. D’altra banda, la pròpia seguretat dels legionaris vetllaven pel bon funcionament de la desfilada i evitaven la presència de banderes polítiques durant l’acte. Així van fer retirar algunes banderes de partits com Democracia Nacional.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics