Blanes recupera un 5è dia de focs artificials

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El Concurs Internacional de Focs d’Artifici de Blanes d’aquest any tindrà un dia més d’espectacles pirotècnics. Concretament, enguany el concurs es farà del 22 al 26 de juliol coincidint amb la festa major per Santa Anna.  Des del 2012, només es feien 4 dies de foc, ja que el consistori els va reduir per motius econòmics.

De fet, en els seus millors moments, Blanes va arribar a tenir 7 dies consecutius de focs d’artifici.

Enguany, el certamen tindrà un pressupost de 126.000 euros, dels quals 95.000 euros seran per pagar a les empreses participants. Per poder afrontar l’increment d’un dia més de focs, s’ha signat un conveni amb l’Associació de Firaires de Barcelona perquè mantinguin les atraccions uns dies més coincidint amb les festes.

Paral.lelament , l’Ajuntament de Blanes ha convocat aquest mes les bases del 46è Concurs Internacional de Focs d’Artifici per poder seleccionar les empreses que participaran enguany. Entre totes les pliques presentades, els membres de la Comissió Tècnica del Jurat Qualificador escolliran les cinc empreses que s’encarregaran de participar en el concurs.
Les empreses triades rebran 19.000 euros per al seu espectacle, i optaran a guanyar el primer premi de 6.000 euros. També suposa la invitació per tornar a participar al concurs de Blanes l’any següent. El consistori està acabant de tancar altres incentius que s’inclouran en aquesta nova edició.

L’Ajuntament calcula que la celebració del concurs de focs suposa un revulsiu econòmic de 500.000 euros per dia que es queden al territori, pel que espera generar 2.5 milions d’€ amb l’edició d’aquest any.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics