URGENT

El parlament demana que s’eliminin els peatges de l’autopista

Compartiu aquesta història

El Parlament ha instat el Govern català a donar compliment a la Declaració del Maresme, que demana la conversió de l’autopista C-32, entre Montgat i Palafolls, en una via de comunicació entre els municipis del Maresme, lliure de peatge aquest 2016.

La proposta ha estat presentada pel PSC i aprovada a la Comissió de Territori per tots el grups. Junts pel Sí, però, s’ha abstingut en els dos punts que feien referència a l’alliberament dels peatges per aquest any. Des d’aquesta formació, que agrupa CDC i ERC, es demana “no generar falses expectatives al voltant de l’alliberament” perquè suposaria una despesa d’uns 400 milions. L’actual concessió de l’autopista a Abertis, expira el 2021. JxS ha expressat la voluntat de “treballar en la pacificació de la mobilitat a tot el Maresme” i ha parlat de “convertir la C-32 en una via comarcal ràpida que permeti la comunicació entre els diferents municipis perquè creuen que la situació actual és insostenible.

De fet, la proposta aprovada al Parlament parla de “recuperar la façana litoral” i convertir l’actual autopista en una via en “alternativa” a la N-II.

La Declaració del Maresme 2015 va se impulsada per la Coordinadora Preservem el Maresme i va ser signada i assumida per les forces polítiques presents a la comarca i representants de la societat civil.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics