URGENT

Dos detinguts per robar amb el mètode de la taca a Lloret

Compartiu aquesta història

Robaven bàsicament a turistes d’edat avançada, que passaven les seves vacances a Lloret de Mar. En total se’ls acusa d’onze robatoris a través del conegut com a mètode de la taca. A les víctimes els solien robar diners i objectes personals.

Els detinguts són dos homes algerians, de 44 i 46 anys, i veïns de Vilassar i Premià de Mar.

Els agents de la comissaria de Blanes els van arrestar a mitjans de març després de mesos d’investigació. Compten amb múltiples antecedents i van passar el dia 20 a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Blanes, el qual en va decretar la llibertat amb càrrecs.

Els fets dels quals se’ls acusa van tenir lloc entre setembre de l’any passat i el març d’aquest any. Els agents de Blanes van veure que s’havien produït diversos furts amb un mateix modus operandi. S’acostaven als turistes, normalment d’edat avançada, els avisaven que portaven una gran taca a l’esquena i els acompanyaven fins un portal amb l’excusa de netejar-la.
Una vegada dins del portal treien una ampolla d’aigua i tovalloletes, feien veure que netejaven la taca, moment en el qual aprofitaven per sostreure tot allò de valor que portava la víctima.

Els autors dels fets actuaven en parella. Mentre un sostreia els objectes en el moment de «netejar» la taca, l’altre l’esperava al carrer amb el vehicle a punt per fugir del lloc. Els investigadors van comptabilitzar fins a onze fets perpetrats amb el mateix sistema a Lloret de Mar.
Tot i que la descripció de la indumentària dels lladres no sempre coincidia, es va constatar que es tractava de les mateixes persones que canviaven de vestit per no ser detectats. La investigació va permetre identificar qui eren els autors dels furts cosa que va permetre localitzar-los i detenir-los.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics