URGENT

L’alcalde considera que els gitanos fugits de la Mina són refugiats

Compartiu aquesta història

L’assassinat a finals de gener en el Port Olímpic de BCN d’un jove de 28 anys del barri de La Mina, va acabar en un enfrontament entre clans gitanos del barri.  Al final uns 500 familiars del presumpte assassí van haver d’abandonar les seves cases i feines per fugir de la zona per por a les represàlies.

Una 50a d’aquestes persones s’han instal.lat a PLF ocupant vivendes propietat dels bancs. En concret, són 3 famílies senceres. Dues estarien ubicats al barri St Lluís i la tercera, d’unes 20 persones, ocupa una casa a la urbanització de Mas Reixach.

Alguns veïns d’aquesta urbanització van ser al ple de divendres per mostrar la seva preocupació pels possibles problemes de convivència que podria generar aquesta ocupació. Així ho explicava un dels veïns en el torn de precs i preguntes.

A mitjans de març l’Ajuntament es va reunir amb els veïns d’aquesta urbanització davant les queixes veïnals.

L’alcalde de PLF, Valentí Agustí,  considera que aquesta 50a de gitanos arribats a PLF són refugiats com els sirians i recordava als veïns que tenien la seva feina i llar i que van haver de fugir per la por a les represàlies. El batlle assegura que de mica en mica alguna d’aquestes famílies desplaçades han pogut començar a tornar gràcies a la mediació de la Generalitat.

Segons Agustí, aquestes famílies gitanes estan tenint una bona conducta i que algun dels nens i nenes desplaçats han començat la seva escolarització a PLF.

Els veïns demanen solucions a aquesta ocupació i que l’Ajuntament reclami als bancs uns habitatges socials on poder instal·lar aquestes famílies, i que paguin un lloguer. Creuen que si cal acollir a les famílies, cal fer-ho de forma regularitzada, per evitar l’efecte crida.

Alguns veïns consultats, a més, indiquen que ja hi ha famílies que han marxat de la urbanització per la presència d’aquesta casa ocupada.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics