URGENT

Alumnes de l’Institut de Palafolls guanyen un premi de nanotecnologia

Compartiu aquesta història

La setmana passada es va celebrar al CCCB de Barcelona el Festival de Nanociència i Nanotecnologia, que pretén apropar a tots els públics a la escala nanomètrica i els seus efectes.

El cartell guanyador
El cartell guanyador

Per fer-ho s’organitzen diferents concursos. Un d’ells és el de cartell elaborats per diferents instituts de Catalunya, dins de la segona edició del programa NANOEDUCA, que és l’aplicació de la nanotecnologia a les escoles.

Els alumnes de 1r de batxillerat de l’assignatura de Biologia i els de l’optativa de 3r d’ESO “investiguem el nostre entorn”, van assistir al Festival per presentar un pòster, elaborat per aquest alumnat, com a projecte final de l’aplicació pràctica del curs que han realitzat a l’institut de PLF.

Han hagut de fer un experiment de nanotecnologia i veure l’aplicació pràctica en un futur per millorar la vida dels homes. El redsultat de l’experiment l’havien de resumir en un cartell, que és el que ha guanyat el premi, com explica Mercedes Saludes, mestre de l’Institut i responsable del projecte.

El projecte dels palafollencs va aconseguir el primer premi en el concurs de pòsters sobre nous reptes en la nanotecnologia del futur. Els pòsters presentats a concurs han estat  elaborats per alumnes de secundària i batxillerat d’arreu de Catalunya.

Gràcies al premi, els alumnes de l’Institut Font del Ferro, podran gaudir  de l’actuació d’un grup de científics que s’anomenen “ Big Van Theory “ que fan monòlegs de ciència d’una manera molt divertida.

Encara al voltant de l’institut, la coral del centre de secundària local ha participat, al costat de 18 corals més, a la Trobada de corals d’instituts, que aplega alumnes dels centres educatius entre primer d’ESO i segon de batxillerat. La trobada, que enguany celebra la 22ena edició, vol promoure el cant coral. Ahir es va fer el primer concert al  Teatre Zorrilla de Badalona, però se’n faran més, fins el 25 de maig. Entre tots els concerts hi participaran un total de 5.680 alumnes i 133 centres educatius catalans.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics