URGENT

El govern de Malgrat aprovarà el ROM sense atendre a l’oposició

Compartiu aquesta història

Demà dijous, el govern municipal de Malgrat farà valer la seva majoria per tirar endavant el nou Reglament Orgànic Municipal, que és l’instrument que regula el funcionament dels plens municipals.

Ho farà sense atendre a les al·legacions que ha presentat l’oposició que creu que el nou reglament limita la seva feina de fiscalització.

El nou ROM limita el temps d’intervenció que disposarà cada grup municipal en els plens per exposar els seus arguments o per fer les rèpliques. També es posa un topall màxim de 2 mocions per partit polític a presentar a cada ple municipal. A més exigeix que el motiu de les mocions han d’estar relacionats amb el municipi i els seus interessos, tot i que l’alcalde de Malgrat, el socialista Joan Mercader, va anunciar en l’últim ple que si hi ha consens es podrà presentar altres mocions de caire general.

Els grups de l’oposició, a més, van demanar al govern poder elaborar el reglament conjuntament i sense presa, ja que també han criticat la rapidesa amb la que s’ha elaborat i aprovat inicialment.

Demà se’n farà l’aprovació definitiva durant la sessió plenària en la que hi ha 11 punts més, 4 d’ells mocions presentades pels diferents grups municipals.

Tots els grups polítics de Malgrat s’han ajuntat per mostrar el seu rebuig a l’acord entre Turquia i la UE sobre els refugiats.

En el ple de demà es farà una modificació de l’ordenança que regula les terrasses dels bars per incorporar les al·legacions de la Generalitat de Catalunya.

El ple comença a les 7 de la tarda a la sala de plens.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics