Agustí reconeix errors, però es mostra optimista sobre el cas Chrislemon

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Entre divendres  i dilluns  han declarat davant el Jutjat d’Instrucció d‘Arenys els testimonis i els investigats pel conegut com a Cas Chrislemon de presumpte prevaricació i malversació a l’Ajuntament de Palafolls.

El jutge investiga la possible adjudicació a dit i sense projecte de l’obra de construcció dels aparcaments de Sota Grada del camp de futbol. Ho va denunciar el mateix constructor, Cristophe Lemonche, a la fiscalia fa 6 anys.

Lemonche era el propietari de l’empresa immobiliària Chrislemon, l’encarregada de  fer aquestes obres.

El jutge també investiga perquè l’Ajuntament va pagar 100 mil€  a Chrislemon, quan no havia d’intervenir-hi i quan, a més, Lemonche devia diners al consistori.

L’alcalde relativitza la primera la primera causa ja que explica que el projecte dels aparcaments de sotagrada és municipal i que és el propi Ajuntament el que havia de donar-se permís. Sobre els diners aportats a l’empresa, explica que eren per fer una obra diferent a la projectada i que es donaven els diners per una situació d’urgència en els treballs.

Rere de la denúncia, l’alcalde hi veu les ganes de revenja del constructor, ja que no va aconseguir la llicència per obrir una acadèmia al nostre municipi.

Per tot plegat hi ha 5 persones investigades. A banda de l’alcalde, també hi ha l’aparellador municipal, l’exsecretari de la corporació, així com l’arquitecte de l’obra dels aparcaments i el constructor.

L’últim en declarar dilluns, va ser l’alcalde de PLF, Valentí Agustí, que s’alegra d’haver pogut explicar-se davant del jutge. L’alcalde afirma que ara es decidirà si es va a judici i qui va a judici.

Agustí afirma que hi pot haver alguns errors administratius en el desenvolupament de l’obra, però creu que no hi ha fets punibles penalment.

El cas ara està a l’espera de la resolució del jutge, que decidirà si tirar endavant amb el judici i si acaba acusant a tots els investigats o bé desimputa algun dels 5 actuals.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics