URGENT

Lloret i Calella a favor de perseguir les empreses del turisme de borratxera

Compartiu aquesta història

Municipis turístics del litoral català com Lloret de Mar, Calella o Salou han aplaudit la decisió de la Generalitat de retirar els segells i les certificacions de l’Agència Catalana de Turisme a les empreses que promoguin el ‘turisme de borratxera’ a casa nostra. Des dels ajuntaments consideren que la mesura és encertada i que els pot ajudar a eliminar definitivament aquest estigma dels seus municipis. Alhora, defensen que va en la línia d’altres iniciatives sorgides des dels consistoris per millorar la imatge i enfocar-la cap al turisme de qualitat.

Aquests municipis fa temps que lluiten per desfer-se de la imatge del turisme de borratxera, que danya la imatge general del municipi i que espanta a la resta de turisme de més qualitat.

A Lloret, per exemple, es van endurir les ordenances cíviques fa 4 anys i asseguren que ja en noten els resultats. L’Ajuntament creu que aquesta mesura ajudarà a millorar laimatge del municipi.

A Calella, el consistori ja va denunciar el 2014 un operador que promovia aquest tipus de turisme i creu que fomentar el turisme de borratxera és “una actitud empresarial incívica” pel que creu que aquestes empreses no es poden beneficiar d’ajudes o promocions públiques.

La directora general de Turisme, Marian Muro, va explicar diumenge que la Generalitat vetarà les empreses i hotels que promoguin i es lucrin de l’anomenat ‘turisme de borratxera’. Per aconseguir-ho, els retiraran els segells i les certificacions de l’Agència Catalana de Turisme (ACT) perquè consideren que malmeten la imatge turística del país.

Ara Girona

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics