URGENT

Taller sobre privacitat a internet a les escoles de Palafolls

Compartiu aquesta història

Aquest matí els alumnes de 5è i 6è de primària del CEIP Mas Prats han participat en unes xerrada taller sobre l’ús responsable d’internet i  les xarxes socials.

L’activitat vol que els joves siguin conscients de les situacions que comprometen la seva seguretat i la privacitat a la xarxa sobretot en cert tipus de pàgines, especialment les xarxes socials, on es pengen tot tipus de dades personals, fotografies, vídeos, o es fa ús de la webcam.

La intenció és reflexionar sobre què s’aporta a internet i facilitar eines i consells per protegir la privacitat a internet, fent esment concret de l’ús entre els joves de les xarxes socials o els serveis de missatgeria i intercanvi d’arxius.

Patrícia Julià, responsable del taller, explica que,a banda de cuidar-se de tercers, també cal que siguin conscients de les possibles conseqüències pròpies del que es comparteix.

Júlia explica que els nois i nois estan sempre atents a aquesta xerrada, ja que se’ls proporciona eines per usar la xarxa de forma responsable. Unes eines que els pares i els mestres no sempre tenen, perquè no són usuaris de les xarxes i perquè el món digital avança ràpidament.

En total avui hauran passat un centenar d’alumnes del Mas Prats i aquest proper dimecres es repetiran entre els alumnes de 5è de primària de Les Ferreries.

Val a dir que cada xerrada és diferent ja que s’adapta a les inquietuds de cada grup i a les xarxes que més usen.

En aquest sentit, Julià explica que els joves més connectats a les xarxes socials són els que viuen en els pobles més petits.

Aquests tallers compten amb la col·laboració de la Diputació de BCN i l’Ajuntament de Palafolls.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics