URGENT

PLF només té censats un 10% dels animals de companyia

Compartiu aquesta història

Fins a finals d’aquest mes està en marxa una campanya arreu de Catalunya per tal d’identificar, a través del xipat i del cens, els animals domèstics, com gats, gossos i fures.

Amb aquesta campanya es pot xipar els animals amb un preu molt més econòmic de l’habitual, i també es vol incentivar que els propietaris dels animals els censin a l’Ajuntament de referència per tal de tenir-ne constància. Oriol Bassa, tècnic de Medi Ambient de PLF, recorda que és obligat censar i xipar els animals de companyia.

De fet, es calcula que només un 10% dels animals de PLF estan censats. Actualment al cens municipal hi costen 150 gossos i una 20a de gats, lluny del nombre real d’animals domèstics a la nostra vila.

Cal que cada propietari censi l’animal al municipi on més temps resideix i que mantingui sempre actualitzat el cens, informant de la mort de l’animal o bé si es canvia de domicili o municipi.

Bassa explica que l’ordenança municipal de Tinença d’Animals de PLF obliga a censar i xipar les mascotes, sota possible sanció. També cal tenir especial atenció amb els animals potencialment perillosos. Aquests han de comptar amb una llicència municipal i una assegurança obligatòria.

En cas d’incompliment d’aquestes obligacions, els propietaris s’exposen a multes de  fins a 4000€.

Podeu consultar tota la informació sobre la campanya per identificar els gats, gossos i fures a través del web: socresponsable.org

En aquesta mateixa web hi trobareu els veterinaris que participen en aquesta campanya.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics