Malgrat reformarà les antigues cases dels mestres de l’escola Montserrat

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Aquest proper estiu l’Ajuntament rehabilitarà l’edifici protegit de les antigues cases dels mestres d’aquest centre públic, que actualment acull la seu de l’Escola Municipal d’Adults al carrer de Ramon Turró.

L’edifici està configurat per 6 antigues cases dels mestres construïdes fa 90 anys. L’immoble està catalogat tant al Pla d’Ordenació Urbanística de Malgrat de Mar com en l’inventari del Servei de Patrimoni Arquitectònic de la Generalitat de Catalunya.

El projecte de rehabilitació preveu substituir la teulada per una de nova; restaurar els estucs de la façana; connectar interiorment els tres volums existents,i instal·lar un ascensor que permeti accedir al pis superior. Les obres també inclouran els treballs per eliminar les divisions internes de l’edifici per aconseguir espais diàfans per a utilitzarles com a aules, així com millorar els lavabos i construir una escala exterior per crear una sortida emergència per als pisos superiors.

Aquesta actuació té un cost previst de 370 mil€, dels qual 70 mil els aportarà la Generalitat a través d’una ajuda.

No serà la primera rehabilitació, ja que als 90 ja es va ser restaurat, primer les façanes de carrer, recuperant textures, color i dibuixos originals, però també preparant l’edifici per ser la seu de l’escola d’adults i dels serveis personals del consistori.

Des de fa 2 anys, amb el trasllat d’aquestes oficines municipals a les antigues casernes de Can Feliciano, les cases dels mestres del Montserrat només alberguen l’escola d’adults.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics