Dos joves agredeixen un vigilant de Rodalies

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Els Mossos d’Esquadra han detingut dos joves que formaven part d’un grup que la matinada de diumenge tornava a casa amb el tren després de passar una nit de festa a Blanes.

Ja dins el tren, que surt a quarts de 6 de la ciutat selvatana, el grup va començar a beure alcohol i a fumar marihuana, pel que els dos vigilants del tren, van fer baixar a 6 persones a l’estació de St Pol, 4 noies i 2 nois.

Segons el relat dels vigilants, els dos nois, de 21 i 26 anys, amb to agressiu, van oposar resistència i es van negar a baixar.

Quan els vigilants van aconseguir que els joves baixessin del tren, un d’ells es va girar, va escopir al vigilant i el va començar a colpejar-li la cara. Per intentar defensar-se de les agressions, el vigilant va agafar la porra per colpejar al jove a les cames, moment en què aquest va aprofitar per robar-li l’arma i colpejar a l’agent a la cara, obrint-li la cella, motiu pel que va haver de ser atès a l’hospital de Calella on va rebre punts de sutura.

Els joves van fugir corrent, però una estona més tard van ser atrapats per la policia, que els van detenir i van recuperar la porra del vigilant, que encara duien a les mans. Per la seva banda, les 4 noies van quedar retingudes a l’espera que fossin recollides pels pares, ja que eren menors d’edat.

Des d’ADN Sindical, que representen els vigilants de seguretat, aquests són fets habituals als trens que les matinades dels caps de setmana surten a primera hora de Blanes fins a Barcelona. L’existència d’una discoteca al municipi, que disposa d’un autobús gratuït entre la sala de festes i l’estació de la Renfe, fa que els joves arribin a les instal·lacions ferroviàries encara amb ambient festiu. Denuncien que molts els adolescents es posen a orinar, fumar drogues i barallar-se, tant a les andanes com dins el tren. Creuen que les situacions com les d’aquest cap de setmana es podrien evitar si els trens disposessin de més vigilants, i demanen més formació per saber com actuar en casos com com l’agressió de diumenge.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics