URGENT

Vivelles proposa la descoberta del turó de Can Palomeres de Malgrat aquest diumenge

Compartiu aquesta història

Aquest diumenge, com cada primer de maig, es farà la ja tradicional conjunta organitzada per les entitats de patrimoni local de Malgrat, Sta Susanna i Palafolls. Per la part del nostre municipi és Vivelles Cultura i Entorn l’encarregada d’organitzar l’activitat, que cada any s’ocupa d’un dels municipi participants.

Masia de Can Palomeres. Flechcorp
Masia de Can Palomeres. Flechcorp

Enguany la sortida  preveu la descoberta de la vegetació i del patrimoni històric que es pot trobar al turó de Can Palomeres, on a principis del segle passat hi havia les mines de ferro de Malgrat.

Xavier Salicrú, responsable de Vivelles, explica que durant la sortida es veurà part d’aquestes mines, però sobretot la Masia de Can Palomeres.

La sortida començarà de la seu del GEM, al costat de l’antiga caserna de la policia local de Malgrat, a quarts de10 del matí i es preveu retornar a quarts d’1 del migdia al mateix punt.

A banda de Vivelles, la sortida està organitzada per SSom de Sta. Susanna i per l’Associació Pepet Caralt de Malgrat.

Salicrú recorda que aquestes tres poblacions comparteixen un passat comú dins la baronia de PLF, i que per això s’han ajuntat per posar en valor el patrimoni històric de la zona.

Ja fa 5 anys que es fa aquesta iniciativa conjunta i s’han fet rutes per resseguir el llegat musical dels germans Perissó a St Genís, el patrimoni de Sta Susanna o el castell de la nostra vila.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics