Palafolls es planteja recuperar les campanades a la nit

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Una única queixa d’un veí del centre, va ser suficient per fer emmudir les campanes d’11de la nit a 7 del matí.

La queixa es va formalitzar a l’Ajuntament de PLF, que després de comprovar que els decibels dels tocs superaven la normativa, va recomanar a la parròquia que esmorteís el so o bé suprimís totalment el toc de campanes durant la nit.

La parròquia del centre només disposa d’una campana i d’un únic martell, pel que resultava impossible esmorteir el so. Davant d’això la solució adoptada per la parròquia va ser l’eliminació durant l’horari nocturn de les campanades.

Ara, però, el consistori i l’església estan valorant la possibilitat d’adquirir un martell més petit i que per tant el so serà més baix de l’habitual, complint la normativa de sorolls.

El cost d’aquest nou martell, que segons fonts municipals rondaria el miler d’€, el pagaria el consistori, i s’espera que en breu es pugui instal.lar i reprogramar el funcionament del rellotge per tal de mantenir l’actual so durant el dia, i el més reduït en horari nocturn. Ho confirmava l’alcalde de PLF, Valentí Agustí en l’últim ple municipal.

Just el dia que PLF feia emmudir les seves campanes, el Síndic de Greuges, que també havia rebut la queixa veïnal, va demanar a diferents municipis, entre ells PLF,  que adeqüessin el so de les seves campanes. És el cas de Tordera, que per evitar emmudir les campanes, va decidir instal·lar un martell més  petit per tal de reduir el so de les campanades a la nit.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics