URGENT

Un tall de llum fa que la depuradora del Maresme aboqui aigua sense tractar a la riera de Pineda

Compartiu aquesta història

Una incidència a la planta depuradora de l’Alt Maresme ha provocat aquest dimarts al matí un abocament d’aigües residuals a la Riera de Pineda, segons informa l’emissora local d’aquesta ciutat. La causa, segons ha informat el Consell Comarcal, ha estat un tall de llum i alhora, un tall en la xarxa d’internet. Aquests dos talls simultanis han fet que la planta principal (la que està a tocar de l’autopista) hagi quedat aturada, mentre que la planta de pretractament (situada al costat del cementiri) seguia en funcionament i bombejant aigua cap a la depuradora.

Això  ha fet que l’aigua bruta acabés abocada a la riera.

Segons el CCM només han estat 8 minuts d’incidència, el temps temps que ha trigat l’operari de guàrdia a arribar a la planta del costat del cementiri i aturar l’estació de bombament.

Segons el conseller comarcal de Medi Ambient, Josep Triadó, durant aquests 8 minuts d’incidència s’haurien abocat uns 50 m3 d’aigües brutes, i que, en ser una petita quantitat, s’han absorbit amb unes cubes i s’ha netejat la riera amb aigua a pressió.

Triadó ha recordat que hi ha personal les 24 hores pendents del funcionament de tota la instal.lació de tractament de les aigües residuals. Assegura que  la planta funciona correctament i que l’incident d’ahir ha estat el resultat d’un cúmul de circumstàncies. Tot i això ha anunciat que estudiaran mesures de millora perquè no torni a succeir un episodi similar.

L’ajuntament de Pineda ha demanat, precisament, que es busquin solucions per evitar un nou episodi com el viscut ahir.

La depuradora de l’Alt Maresme, situada a peus de l’Autopista, tracta les aigües residuals dels diferents municipis de la zona, entre ells Malgrat, Palafolls i Pineda.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics