URGENT

Una agent de Policia de Malgrat denuncia a alguns comandaments

Compartiu aquesta història

Polèmica al cos local de seguretat de Malgrat de Mar. Una de les agents ha denunciat un caporal i a l’inspector en cap del cos, Joaquim Martínez, pels presumptes delictes d’assetjament laboral, descobriment i revelació de secrets i omissió del deure de perseguir delictes.

Segons ha avançat el Periodico de Catalunya,  la querella  ha sigut acceptada a tràmit i relata que tot plegat arrenca l’estiu del 2013, quan l’agent i el caporal denunciat van mantenir una relació sentimental. Segons la querella, el caporal va començar llavors a assetjar-la laboralment, a esbroncar-la davant dels seus companys, desacreditar la seva tasca públicament i va fer valoracions negatives de la seva feina perquè no pogués cobrar la paga de productivitat.

La situació es va agreujar quan un altre membre de la policia local, un sergent,  li hauria assegurat a la dona que la seva exparella tenia vídeos de contingut sexual amb algunes dones amb les que havia tingut relacions. Llavors el sergent i l’agent van decidir començar una investigació per  aclarir si la divulgació d’aquells vídeos podia constituir un delicte.

Segons explica El Periodico, la situació va fer un nou gir quan el sergent va enviar al caporal investigat dos documents que contenien dades privades de la querellant i d’altres dones relacionades amb la investigació, sense coneixement ni autorització. Llavors, segons la querella, el caporal va traslladar aquelles dades confidencials als seus superiors i van ser aprofitats per l’inspector en cap del cos per sol·licitar que s’obrís un expedient disciplinari a l’agent.

També es va obrir un expedient al caporal per aclarir si s’havia apropiat d’uns perfums decomissats per la policia local, com s’indicava als documents. Una investigació que va acabar amb una sanció de cinc mesos sense feina ni sou per a l’agent i l’exculpació del caporal.

L’agent també va apuntar llavors que el policia s’havia quedat amb mòbils i càmeres fotogràfiques decomissats i que l’inspector en cap n’estava al corrent.

L’Ajuntament, en un concís comunicat, recorda que encara no s’han esclarit els fets i ha expressat la seva «plena confiança» en els seus policies locals.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics