URGENT

El Consell s’oblida de convocar PLF en una reunió sobre l’extracció de sorra de La Tordera

Compartiu aquesta història

Per aquest migdia el CCM ha convocat una reunió per tractar amb urgència la  intenció de l’Estat de treure sorra del litoral d’Arenys i de la llera de La Tordera per regenerar la platja de s’Abanell de Blanes.

Segons el Consell, s’ha decidit reunir el Comissionat per a la preservació i gestió del litoral, on hi són representades les forces polítiques i la Plataforma Defensem el Litoral. Especialment es va decidir convidar als alcaldes de Tordera i Arenys per ser els municipis més afectats per aquesta extracció, tot i que l’extracció de sorra del riu es faria al terme municipal de PLF.

El Consell ha rectificat i aquest mateix matí ha convocat a l’alcalde de Palafolls, i també als de Sta Susanna i Malgrat de Mar, ja que entenen que també es veurien afectats pels efectes d’aquesta possible extracció.

La trobada s’ha fet aquest migdia a la seu del Consell Comarcal a Mataró.

El Ministeri de Medi Ambient ha elaborat un informe previ on detalla que estudia portar sorra de la Tordera i del fons marí d’Arenys a la platja de S’Abanell de Blanes. Ja hi ha hagut moltes veus en contra d’aquest projecte. L’Ajuntament de Palafolls ja ha mostrat el seu rebuig així com el CEAB o l’entitat ecologista Preservem el Litoral, que ja ha presentat al·legacions.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics