Front comú contra l’extracció de sorra de la Tordera

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

La reunió d’ahir al migdia al CCM va servir per mostrar l’oposició frontal del territori a la intenció del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient de extreure 100 mil m3 de sorra de la llera de la Tordera al seu tram final per tal de regenerar la platja de S’Abanell de Blanes. A més també es preveu portar uns 50 mil m3 més del fons marí d’Arenys de Mar.

El Ministeri ho va comunicar a alguns Ajuntaments, i això ha fet saltar les alarmes a la zona i per això ahir es va reunir el Comissionat del Litoral del CCM, on hi són representants els partits polítics i la Plataforma el Litoral. Ahir també es va convidar als alcaldes i representants dels ajuntaments més afectats: Arenys de Mar, Malgrat de Mar, Santa Susanna, Palafolls i Tordera.

Tots ells han coincidit que l’extracció de sorra pot afectar el fons marí, la resta de platges de la comarca i també els aqüífers de Palafolls. Per això, es demanarà la implicació de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA).

Consell Comarcal, ajuntaments i la Plataforma Preservem faran front comú perquè no es porti a terme aquesta possible actuació.

El president del Consell Comarcal, Miquel Àngel Martínez, defensa la necessitat de cercar solucions globals enlloc d’improvisar treballs puntuals i ha reclamat que, abans d’actuar, es tingui en compte la veu del territori. De fet ha lamentat que la manca d’un govern central no ha permès fer una reunió a tres bandes entre el  Maresme, la Generalitat i Ministeri que fa mesos es va sol·licitar.

A la reunió hi va assistir, en representació de l’Ajuntament de PLF, la primera tinent d’alcalde, Dolors Agüera.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics