URGENT

Front comú contra l’extracció de sorra de la Tordera

Compartiu aquesta història

La reunió d’ahir al migdia al CCM va servir per mostrar l’oposició frontal del territori a la intenció del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient de extreure 100 mil m3 de sorra de la llera de la Tordera al seu tram final per tal de regenerar la platja de S’Abanell de Blanes. A més també es preveu portar uns 50 mil m3 més del fons marí d’Arenys de Mar.

El Ministeri ho va comunicar a alguns Ajuntaments, i això ha fet saltar les alarmes a la zona i per això ahir es va reunir el Comissionat del Litoral del CCM, on hi són representants els partits polítics i la Plataforma el Litoral. Ahir també es va convidar als alcaldes i representants dels ajuntaments més afectats: Arenys de Mar, Malgrat de Mar, Santa Susanna, Palafolls i Tordera.

Tots ells han coincidit que l’extracció de sorra pot afectar el fons marí, la resta de platges de la comarca i també els aqüífers de Palafolls. Per això, es demanarà la implicació de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA).

Consell Comarcal, ajuntaments i la Plataforma Preservem faran front comú perquè no es porti a terme aquesta possible actuació.

El president del Consell Comarcal, Miquel Àngel Martínez, defensa la necessitat de cercar solucions globals enlloc d’improvisar treballs puntuals i ha reclamat que, abans d’actuar, es tingui en compte la veu del territori. De fet ha lamentat que la manca d’un govern central no ha permès fer una reunió a tres bandes entre el  Maresme, la Generalitat i Ministeri que fa mesos es va sol·licitar.

A la reunió hi va assistir, en representació de l’Ajuntament de PLF, la primera tinent d’alcalde, Dolors Agüera.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics