Una via Verda resseguirà el riu Tordera des de Blanes fins el Montseny

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El Consell Comarcal de la Selva ha impulsat la creació d’una ruta per fer a peu i amb bicicleta que anirà des de la desembocadura de la Tordera, a Blanes, fins al seu naixement a la Font Bona, al Coll de Sant Marçal.47508

El projecte rep el nom de La Tourdera, i en ell s’hi ha implicat una 15a d’Ajuntaments. A mesura que aquests consistoris vagin fent les inversions necessàries dins de cada terme municipal, s’anirà posant en marxa aquesta ruta cicloturista.

Amb tot, s’espera que pugui tenir tot el seu recorregut complet en un màxim de dos anys. El projecte s’ha presentat a la Unió Europea per aconseguir finançament a través dels fons Feder. Això permetria donar-li un impuls i accelerar l’execució de les obres i per tant avançar els terminis previstos.

A la capçalera, La Tourdera resseguirà el curs del riu però tindrà un segon ramal que anirà a través de la riera d’Arbúcies. Tots dos circuits s’uniran a la part alta del massís del Montseny i generaran un itinerari circular al voltant de la banda de ponent del Parc. Això farà que el recorregut, d’uns 60 quilòmetres en total, tingui dos sectors clarament diferenciats: la part baixa pensada per a un públic familiar i de qualsevol edat i un segon tram més exigents per a ciclistes o senderistes més preparats de Sant Esteve o d’Arbúcies fins al naixement del riu.
En la majoria de trams, La Tourdera aprofitarà camins ja existents, sempre amb un trànsit motoritzat nul o molt reduït. Al tram alt, la ruta tindrà algunes zones amb camins diferenciats per a senderistes, que poden passar per corriols més estrets, i per a ciclistes, que es desviaran per pistes o trams de carretera amb poca circulació.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics