Continua el diàleg per trobar una ubicació pel local de la comunitat musulmana de Pineda

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Local  on es vol ubicar el nou local social islàmic
Local on es vol ubicar el nou local social islàmic

L’Ajuntament de Pineda de Mar, les Associacions de Veïns de Can Bel, El Carme i Bellamar i la Comunitat Musulmana del municipi van signar un acord la passada setmana per continuar dialogant durant el termini d’un mes, per tal consensuar el trasllat previst del local de culte musulmà que actualment està al carrer Sant Jordi al carrer Eivissa de Pineda.

El document recull que totes les parts intervinents són coneixedores i conscients de la situació creada després que l’Associació Islàmica hagi adquirit una finca al carrer Eivissa del municipi, amb la intenció de fer les obres necessàries per poder  traslladar-hi el seu centre social i de culte.

Aquesta voluntat ha aixecat recels dels veïns que no volen aquest equipament al barri, cosa que fa replantejar la ubicació.

Tot i això, els diferents agents que han signat el document han decidit intentar consensuar una solució que sigui el més beneficiosa per a totes les parts i que comporti el manteniment del bon clima de convivència existent actualment al barri.

En el document signat, totes les parts s’obliguen a treballar per cercar el consens en aquest sentit i conviden a totes les forces polítiques i a les entitats que vulguin participar a la taula de diàleg i treball.

L’Ajuntament de Pineda de Mar es compromet a deixar en suspensió , durant aquest període de diàleg (un mes), de les llicències urbanístiques pertinents per tirar endavant el centre islàmic.

Alhora, les Associacions de Veïns es comprometen a suspendre immediatament tota activitat de protesta, recollida de signatures i d’altres actuacions programades i anunciades de mobilització veïnal i protestes en actes municipals.

Si finalment la comunitat islàmica ha de canviar la seva ubicació prevista al carrer Eivissa, el consistori s’ha compromès a assumir les despeses que l’Associació Islàmica hagi sufragat fins a la data als efectes d’evitar-li qualsevol perjudici econòmic.

Si en un mes no hi ha solució, les parts s’emplacen a continuar dialogant.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics