URGENT

Primera jornada de Selectivitat superada

Compartiu aquesta història

Entre els més de 32.000 alumnes que s’hi han presentat a tota Catalunya, hi ha 19 que són d’aquí de Palafolls.

Una xifra molt inferior a la de l’any passat, on es van examinar 34 estudiants. Les proves que comencen avui, decidiran si aquests alumnes que han finalitzat segon de Batxillerat, poden accedir a la carrera dels seus somnis. Una data assenyalada on cadascun dels que es presenten es juguen el seu futur.

La jornada ha començat a primera hora del matí amb el primer dels exàmens, el de llengua castellana i literatura, on els alumnes han hagut de triar entre un text de Gabriel García Márquez o Soledad Puértolas per analitzar-ho. També s’han fet les proves de català.

Segons, els alumnes de Batxillerat de l’Institut Font de Ferro de Palafolls, Sol Gordillo i Daniel Gómez, coincideixen en valorar la primera etapa com a exàmens assequibles.

La Selectivitat consta de dues fases, una obligatòria que consta de 5 exàmens i una altra específica, que és voluntària i serveix per apujar nota en funció de la carrera que es vulgui estudiar.

Els estudiants podran consultar el resultat de les proves a partir del dia 29 de juny a través de la pàgina web de la Generalitat, on es podrà descarregar el document personal acreditatiu de les qualificacions dotat amb un codi segur de verificació. El nota de Selectivitat farà mitjana amb la de Batxillerat i permetrà saber si l’examinat té la nota de tall necessària per matricular-se als estudis universitaris escollits.

Les proves de selectivitat que es convoquen aquest 2016 són les darreres que es fan a l’estat espanyol, tot i que aquí a Catalunya no és el cas perquè la Generalitat s’ha compromès a mantenir-les.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics